40-godišnjak u pritvoru, pijan maltretirao ženu i izbacio je iz kuće, sve se odvijalo pred maloljetnim djetetom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. veljače 2022. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak od 16. travnja 2021. do 8. veljače 2022. u jednom mjestu u okolici Zadra, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojom suprugom i maloljetnim djetetom, postupio protivno odredbama čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, svjestan da takvim ponašanjem utječe na psihički status oštećenice te da može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svog maloljetnog djeteta. Postoji osnovana sumnja da je, u alkoholiziranom stanju, u prisutnosti maloljetnog djeteta, učestalo suprugu vrijeđao te verbalno i fizički napadao, kao i da ju je 8. veljače 2022. istjerao iz kuće, a njegovo je ponašanje kod oštećenice izazvalo osjećaj poniženosti i srama, dok je kod djeteta ugrozilo pravilan psihofizički razvoj, stoji u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a/08).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...