Cestitka_Uskrs

Baričević o izvješću revizije: “Pričaju da sam samostalno trošio, ali istina je da na mnogim događajima nisam ni bio”

Na izvješće revizije Općine Jasenice, koje je objavljeni na službenoj Facebook stranci, koja je među ostalim utvrdila kako je tijekom 2020. godine na troškove reprezentacije potrošeno 70.711 kuna i da se po računima ne može utvrditi opravdanost tih iznosa, o svemu se oglasio bivši načelnik Općine Martin Baričević (HDZ).

– Navedeno je da na pojedinim računima reprezentacije nisu navedeni OIB ili adresa Općine što smatram da je greška mojeg računovodstva koje u tom trenutku nije bilo u mogućnosti zatražiti ispravak računa jer je očigledno bilo pretrpano računima investicija koje smo u to vrijeme radili. Gradio se vrtić, groblje, prometnice. U javnosti se servira da sam samostalno trošio reprezentaciju. Istina je da na mnogim događanjima, gdje se reprezentacija trošila, nisam bio ni prisutan, jer u Općini Jasenice nisam radio samo ja – odgovorio je Baričević za 24sata.

U objavi Općine Jasenice među ostalim stoji i kako su javni natječaji za prodaju zemljišta objavljeni temeljem odluke načelnika, iako je Općinsko vijeće trebalo dati suglasnost za prodaju terena skupljih od 70.000,00 kuna. Aktualna općinska vlast najoštrije je osudila netransparentno postupanje i samovolju bivšeg načelnika.

– Što se tiče pravnih poslova u vrijeme 2019. i 2020. bili smo u promjeni predstavnika pravne službe Općine Jasenice pa su nam se dogodili propusti. Vezano za samovolju za koju me pojedinci osuđuju rekao bih da nisu pregledali dokumentaciju u kojoj se nalazi pojašnjenje kako je svaka prodaja bila javno objavljena i o njoj je u konačnici odlučivalo Povjerenstvo o provedbi javnog natječaja – odgovorio je Baričević.

Bivši HDZ-ov načelnik stava je da predstava u javnosti oko ove revizije nije potrebna obzirom da su dobili uvjetno mišljenje.

– Revizija služi u svrhu poboljšanja rada Općine Jasenice te je u potpunosti podržavam – zaključio je Baričević, pišu 24sata.

Nezavisna lista Bura, čiji je predstavnik na izborima pobijedio Baričevića, objavila je kako je u općini od 2017. do 2021. potrošeno 356.594 kuna na reprezentaciju odnosno 84.700 kuna po godini. Tvrde u tim razdoblju nisu otvarani novi vrtići, škole, dvorane niti imali sportskih, kulturnih i zabavnih zbivanja. U istom razdoblju, navode, za tri službena automobila, na gorivo je otišlo 293.685 kuna.

– Da ilustriramo, iznos koji je potrošen na gorivo dovoljan da se otputuje na Mjesec, a iznos potrošen na reprezentaciju protuvrijednost je 1.2 kg pečene janjetine dnevno uključujući vikende i blagdane – objavili su.

Podsjetimo, HDZ-ov bivši načelnik tužio je vlasnika restorana iz Zatona Obrovačkog koji ga je pozvao da plati račun od 150.000 kuna za janjetinu, domaće meso i druge delicije, koje su pojeli on i njegova svita. Na zadarskom Općinskom sudu vlasnik restorana proglašen je krivim za klevetu no predmet je završio na Ustavnom sudu, koji je ukinuo presude, vratio na ponovni postupak u kojem je oslobođen krivnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...