Biden ne vjeruje da je Rusija povukla dio snaga: Napad na Ukrajinu i dalje moguć

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je u utorak Rusiju da se povuče s ruba rata i rekao da izvješća da je Rusija povukla dio snaga s ukrajinske granice nisu provjerena te da je napad na Ukrajinu i dalje moguć.

“Građanima Rusije: vi niste naš neprijatelj i ne vjerujem da želite krvavi, destruktivni rat protiv Ukrajine”, rekao je Biden u izjavi iz Bijele kuće koju je prenosila nacionalna televizija.

Biden je rekao da SAD “ne traži izravnu konfrontaciju s Rusijom”, ali da će, ako Rusija napadne Amerikance u Ukrajini, “odgovoriti snažno”.

Biden je rekao da su Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u spremni na sve što se dogodi i da će Rusija platiti visoku ekonomsku cijenu ako Moskva pokrene invaziju.

Ustvrdio je da mogućnost ruskog napada na Ukrajinu i dalje postoji te da SAD još nije potvrdio izvješća da se dio ruskih snaga povukao iz blizine ukrajinske granice.

“Mi smo spremni odlučno odgovoriti na ruski napad na Ukrajinu, koji ostaje vrlo velika mogućnost”, rekao je Biden.

Istaknuo je da su SAD i saveznici spremni uvesti moćne sankcije u slučaju invazije na Ukrajinu.

Međutim, naglasio je da diplomacija treba dobiti sve šanse za uspjeh.

Također je rekao da NATO nema rakete u Ukrajini niti ih planira tamo postaviti.

Najavio je da će SAD predložiti Rusiji novu kontrolu naoružanja i druge mjere.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...