Cestitka_Uskrs

Botić ima poruku za nadbiskupa Puljića: “Smilujte se, nitko u grob nije ponio ništa osim svojih djela”

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić podsjetila je kako je prije tri godine upozoravala na scenarij moguće privatizacije zgrade Doma županije kod Morskih orgulja.

“Prije tri godine najavila sam ovo što se sad događa sa predajom zgrade Županije. Apeliram na nadbiskupa Puljića neka razmisli i smiluje se napaćenom Zadru. Ionako nitko u grob ništa nije odnio osim svojih dijela…”, napisala je Botić i podsjetila na što je u priopćenju za javnost govorila 2019. godine.

A u njemu je tada, između ostalog, napisala kako se nada će se zgrada na atraktivnoj lokaciji u srcu grada prenamijeniti u ustanovu za glazbenu naobrazbu djece i sjedište poznatih Glazbenih večeri u sv. Donatu.

“Ta je zgrada u državnom vlasništvu i kako smo objasnili pod cijenu naše fizičke ugroze spremni smo je braniti od privatiziranja za još jedan većinu godine prazni hotel ili neko slično ortačko privatizacijsko iživljavanje. Koje iz Grada tjera stanovništvo jer je komunalni i prometni pritisak potpuno stihijski bačen isključivo na leđa lokalnog stanovništva. Jer gradska vlast nema pojma uopće o čemu se radi, a kamoli znanje za rješavanje komunalnih, prometnih i svih drugih problema. Nadam(o) se i apeliram(o) na ministra Marića da neće ponoviti greške počinjene na zadarskom području, štoviše nadam(o) se da će sa jednakim oduševljenjem prihvatiti našu namjeru da se sadašnja zgrada županije preda za glazbenu naobrazbu djece i mladih, odnosno za koncertni ured i nadaleko poznate Glazbene večeri u sv. Donatu. Takva namjena nadamo se mapirati će Zadar kao kulturno središte glazbe i mladosti kroz cijelu godinu, a ta zgrada upravo na koncertnom području nudi ogroman potencijal potreban idejno potpuno zapuštenom i pizza cutovima i sličnim nebulozama prepuštenoj gradskoj jezgri”, mišljenja je Botić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...