Bušljeta: “Na Zrće se ove godine vraćaju svi stari festivali!”

Iako još imaju određene rezerve oko nastavka pandemije Covida-19 i problematike ograničenja međunarodnih putovanja, a još više oko inflacije koja nosi nove probleme, organizatori glazbenih festivala u Hrvatskoj kao da su odahnuli nakon dvije histerične sezone.

Zrće već ima rekordan buking s povratkom starih i nekim novim projektima, Ultra se sprema u Splitu i po dalmatinskim otocima…

Iako će vrijeme pokazati vraća li se party biznis na tračnice iz kojih ga je pandemija izbacila 2020. godine, optimizam je trenutno visok, a težak je više desetaka milijuna kuna prihoda za organizatore kao i zajednicu.

Optimizam ne krije Ivan Bušljeta, vlasnik kluba Papaya na novaljskoj party plaži Zrće. Najpoznatija lokacija industrije zabave u zemlji zadnje je dvije godine životarila na gostima iz Hrvatske i regije, bez međunarodne publike i festivala koji su ranije nosili ovaj proizvod.

Svima je nedostajalo prije svega britansko tržište, ključno za cjelokupnu festivalsku scenu bilo po pitanju gostiju ili partnera, i politika otvaranja za putovanja koja se sada najavljuje iz Ujedinjenog Kraljevstva za nadolazeće ljeto važan je poticaj.

“Na Zrće se ove godine vraćaju svi stari festivali, krećemo 15. svibnja i sezona traje do 15. rujna. Startamo sa Zrće Spring Break festivalom koji u Novalju dovodi 5000 ljudi, vraća nam se engleski festival Hideout s 15 tisuća posjetitelja, potom Sonus, najveći techno festival s 15 tisuća gostiju.

Krajem lipnja vraća nam se Hip-hop RnB Trap festival Fresh Island, imamo nove partnere iz Engleske koji nam također dovode nekoliko tisuća ljudi.

Dakle, brojke su trenutno fenomenalne i nadam se da će se održati trenutni narativ, da će na proljeće prestati sve epidemiološke mjere i da će se Covid-19 početi tretirati kao prehlada ili gripa pa da opet živimo normalnim životom”, ispričao je Ivan Bušljeta za Poslovni dnevnik.

U tom svjetlu, najave Ryanaira su dobre, rezervacije rekordne. Ujedno, poduzetnike na Zrću vesele planovi Novalje za ulaganje u infrastrukturu, od nove marine i prihvatne luke do prometnica, što je osnova za daljnja ulaganja u ostale sadržaje.

“U najavi i realizaciji su nova ulaganja u smještaj s 4 i 5 zvjezdica, kampove, gradi se dosta privatnih vila, što bi sve moglo potaknuti razvoj novih segmenata turizma na Pagu, za što ima puno potencijala. Kao što Zrće ima još puno potencijala za razvoj, u čemu imamo veliku podršku lokalne zajednice, cijela destinacima ima potencijal za razvoj sportskog, adrenalinskog, gastro, pa i obiteljskog turizma”, kaže Bušljeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...