Direktor zadarske tvrtke prevario suosnivače i uzeo im poslovne udjele pa podigao kredit od milijun kuna

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 70 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se da je tijekom prosinca 2012. godine u svojstvu osnivača i odgovorne osobe trgovačkog društva, neistinito prikazao ostalim osnivačima društva da će cjelokupni iznos dospjelih potraživanja prema društvu po pravomoćnoj presudi nadležnog suda podmiriti iz vlastitih sredstava, zauzvrat čega će mu ostali osnivači prenijeti svoje poslovne udjele u visini od 9,90 % u temeljnom kapitalu društva.

Nakon tako sklopljenih ugovora sa osnivačima, osumnjičeni je na sebe prenio njihove poslovne udjele društva, dok je dugovanja društva samo u manjem dijelu podmirio iz vlastitih sredstava, a ostatak duga u iznosu od preko 1.000.000,00 kuna je vjerovniku podmirio temeljem kredita koji je podigao na račun trgovačkog društva.

Na navedeni način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u vidu nezakonitog stjecanja poslovnih udjela, dok je trgovačko društvo oštetio za novčani iznos od preko milijun kuna. Protiv osumnjičenog se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...