Filip Jadrijev: “Pomažu nam Grad, županija i sponzori Bog ih blagoslovio, kolica nam koštaju 40 tisuća kuna!”

Prošlog vikenda u dvorani 3 ŠC Višnjik Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar bio je domaćin četvrtog turnira Prve hrvatske lige u kolicima. Momčad Zadra odigrala je dvije utakmice u kojima su bili bolji od Varaždina i Broda, te su s ukupno pet pobjeda i jednim porazom vodeći sastav lige u kojoj nastupa ukupno pet momčadi. Za odigrati je preostao još jedan turnir, u Zagrebu 27. veljače, gdje će protivnici Zadranima biti Split i Slavonski Brod. U prvom susretu Zadar je slavio protiv Varaždina rezultatom 57-41, potom je uvjerljivo svladan Slavonski Brod sa 78-21. KKOI Zadar prošlu sezonu okončao je trofejno, osvojivši dvostruku krunu, Prvenstvo i Kup Hrvatske.

Predsjednik i igrač KKOI Zadar Filip Jadrijev (39), zadovoljan je igrom svoje momčadi na turniru u ŠC Višnjik, te prepun samopouzdanja očekuje nove nastupe svoje momčadi.

– Cijelo vrijeme vrijedno smo se pripremali i trenirali za nastavak sezone, na parketu smo pokazali kako smo puno jači od Varaždina i Slavonskog Broda, slijedi nam turnir u Zagrebu, gdje ćemo za protivnike imati Split i Slavonski Brod, ako ne bude Covid problema i ako nam svi igrači budu zdravi i spremni, pobjede nam ne bi trebale izmaknuti. Nadam se kako će završnica PH biti opet u Zadru u ŠC Višnjik! Očekuje nas još 7. i 8. svibnja u Poreču nastup i u Kupu Hrvatske, prije same završnice utakmice polufinala Kupa bi se igrale u Zadru ili u Zagrebu, ovisi tko će biti prvi.

Primate li nove članove u KKOI Zadar?

– Imamo trenutno dvanaest igrača, svatko tko ima volju i želju, ima ambicije probati se baviti ovim sportom, može slobodno doći na naš trening, koji se održava svakog utorka i četvrtka od 17 do 19 sati u dvorani 3 ŠC Višnjik. pa ako se pronađe u svemu ovome, može slobodno probati i zaigrati. Ako je netko ozbiljan i ima volju, osigurat ćemo mu i posebna kolica. Trener, ujedno i igrač nam je Ante Rubeša.

Koja je cijena tih kolica za utakmice i treninge?

– Cijena im je od 40 tisuća kuna, pa na više.

Filipe, kako se financira vaš klub?

– Pomažu nam Grad Zadar, županija i sponzori Bauerfeind i Inko-centar, Bog ih blagoslovio!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...