Građani policiji predali 7 ručnih bombi, razno streljivo, kutiju za puškomitraljez…

Tijekom jučerašnjeg dana policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dvije su osobe dragovoljno predale streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Tako je jedan građanin policiji predao 7 ručnih bombi te 470 komada raznog streljiva, dok je drugi policijskim službenicima predao 100 komada streljiva, rednik za streljivo  i kutiju za puškomitraljez.

Streljivo i minsko eksplozivna sredstva su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te pohranili po pravilima struke.

Pu zadarska se i ovom se prilikom zahvaljuje svim građanima, koji su prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva te time otklonili opasnost iz svoje okoline.

Također sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer te ih podsjećamo kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo.

“Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva”, poručuju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...