HNK Zadar nije poslao molbu za licencu za 2. HNL jer nema tri godine članstva u Nogometnom savezu Zadarske županije

Za natjecateljsku 2022/23. godinu u proceduri je postupak licenciranja klubova u skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova HNS-a – prosinac 2021. i UEFA Standardom o licenciranju klubova. Svi zainteresirani klubovi su Odjelu za licenciranje HNS-a do 31. siječnja 2022. godine trebali dostaviti Molbu za licencu za natjecateljsku 2022/23., zajedno s propisanom dokumentacijom, što uključuje i licencu za 2. HNL.

Kako kažu iz kluba, HNK Zadar nije bio u mogućnosti poslati Molbu za licencu za 2. HNL iz razloga što klub na dan 30. svibnja 2022. godine, kada započinje licencirana natjecateljska 2022/23. neće imati tri godine neposrednog članstva u Nogometnom savezu Zadarske županije što se uzima kao preduvjet. HNK Zadar je osnovan u studenom 2019. godine, a upisan u Registru udruga Republike Hrvatske u prosincu iste godine. Nakon registracije kluba seniori HNK Zadra su u sezonu 2020/21. krenuli iz 1. Županijske lige te su osvojili 1. mjesto što im je osiguralo kvalifikacije na kojima su izborili plasman u 3. HNL Jug gdje igraju u tekućoj sezoni.

Sukladno navedenom HNK Zadar je poslao kompletnu dokumentaciju i Prijavu za natjecanje za 3. jedinstveni rang HNS-a koji se reformom natjecanja pokreće u natjecateljskoj 2022/23. i u kojemu će nastupati 16 klubova. Pred stožerom i nogometašima prve momčadi HNK Zadra je polusezona u kojoj je, ukoliko se ostvare sve pretpostavke, sportski cilj plasman u navedeni rang.

“Temelj kluba je Škola nogometa pred kojom je drugi dio sezone u kojoj se u starijim uzrasnim kategorijama (juniori, kadeti i pioniri) HNK Zadar nalazi u borbi za kvalifikacije za 1. HNL za koju je klub osigurao adekvatne uvjete. Na svim razinama u klubu nastojimo razvijati radnu etiku i sportski duh koji vodi prema pobjeđivanju. Ipak, na prvo mjesto stavljamo odgoj i razvoj mladih igrača od kojih će najbolji u budućnosti s ponosom nositi dres zadarskog prvotimca”, poručuju iz kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...