Je li gotova “kriptozima”? Vrijednost bitcoina i ethera ponovno raste

Nakon što su kriptoburze nekoliko mjeseci bile u crvenom, u posljednje vrijeme situacija se promijenila te investitori u bitcoin, ether i druge kriptovalute imaju razloga za zadovoljstvo. Iako je sadašnja vrijednost kriptovaluta daleko od rekordnih vrijednosti iz studenog, investitorima je najvažnije da je slobodan pad zaustavljen.

Nakon što se vrijednost bitcoina tada približila vrijednosti od 70 tisuća dolara, nakon nedavnog pada približila se vrijednosti od samo 30 tisuća dolara za jedan bitcoin. Srećom za sve investitore, uslijedio je rast te jenjegova vrijednost na najvećoj razini u posljednjih mjesec dana – skoro 44 tisuće dolara.

Kako su to komentirali na Reutersu, ulagači se nadaju kako je to znak završetka “kriptozime”, odnosno da su najgori dani sada iza njih te da ih u bliskoj budućnosti očekuje samo rast.

Kao i uvijek kada su kriptovalute u pitanju, teško je prognozirati kako će se situacija kretati, no neki analitičari vjeruju kako bi bitcoin ove godine ponovno mogao oboriti rekord po svojoj vrijednosti, odnosno da bi cijena jednog bitcoina mogla premašiti 70 tisuća dolara.

Osim bitcoina, oporavljaju se i druge kriptovalute, uključujući i ether. Njegova vrijednost pala je na skoro 2 tisuće dolara krajem prošlog mjeseca, a danas se s njom trgovalo po cijenama iznad 3100 dolara. Podsjetimo, u studenom se njegova vrijednost približila cifri od čak 5 tisuća dolara.

Na Reutersu kažu kako u posljednje vrijeme raste i potražnja za nekim manje poznatim kriptovalutama, pogotovo onima vezanim uz metaverse. Izdvajaju primjere gaming platformi Axie Infinity i Decentralanda i novčića koji se koriste u njima (Axie i Mana), a koji su od kraja siječnja u plusu 35 i 57 posto, što je rast veći od bitcoina i ethera u isto vrijeme, prenosi Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...