Kadeti Zadra slavili protiv Šibenke, Jeličić: “U njima ima potencijala da danas-sutra budu ozbiljni igrači”

Nakon što su u prošlom kolu poraženi od Cibone momci naše kadetske ekipe upisali su novu uvjerljivu pobjedu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi ovog puta su na Višnjiku s visokih 117:71 slavili protiv Šibenke. Mladi Zadrani već nakon prve dionice imali su +21 (34:13) te su nakon toga više sveli susret na odrađivanje već odrađenog posla pa su tako do poluvremena prednost podignuli na 57:30.

Meč su domaćini još jednom mirno priveli kraju, a trener Jeličić još jednom je tokom 40 minuta borbe izrotirao svih 12 igrača te je pokazao širinu zadarske klupe, ali uz to pokazao je i s koliko talenta raspolažu Zadrani. Iako su u gostujućim redovima Brajković i Sutlović bili poprilično raspoloženi, nije se dogodilo onako kako to često zna biti u mlađim kategorijama, da dvojica ili nekad čak jedan igrač bude dovoljno za upisati pobjedu. Trener Huljev sigurno nije bio zadovoljan kada je na semaforu vidio kako mu ekipa pada i pada, ali jednostavno nije tu bilo snage za parirati moćnim domaćinima koji su na kraju slavili s +46.

22 koša Roka Lukića bila su dovoljna da se on promete u prvo ime susreta, Michael Ružić svojim poenima kojih je bilo 17 dodao je i 10 skokova, a Jurica Zagoršak dodao je 13 koliko je imao i Vito Perković te je tome dodao i 11 skokova te 5 asistencija. Goste su naravno predvodili Ante Brajković i Vito Sutlović s 26, odnosno 21 poenom uz 13 skokova što se tiče Sutlovića.

Mario Jeličić, trener Zadra: ‘Dobro radimo, nastojimo slijediti put stvaranja igrača. Večeras su momci jako dobro reagirali i to nas veseli, a ja se nadam da će tako biti i u budućnosti. Primarno se to očitovalo u velikom broju napadačkih skokova i dobrom pritisku u obrani koji su nas vodili ka laganim poenima. Budemo li igrali na ovaj način niti rezultat koji nije primaran neće izostati. Svih 12 igrača smo večeras rotirali, a valja naglasiti da ih je polovica ulazno godište te će dogodine biti nositelji ove selekcije, ali već sada s starijim suigračima u igri sudjeluju ravnopravno. Vjerujem da u njima ima potencijala da danas/sutra budu ozbiljni igrači i na tome putu ćemo i dalje ustrajati. Čestitao bih i momcima iz Šibenika na fer i korektnoj igri te borbenosti do samog kraja.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...