Košarkaši Cibone slavili na Višnjiku rezultatom 82:80

U derbiju 20. kola Hrvatske lige košarkaši Cibone su slavili u Višnjiku protiv Zadra s 82-80.

U uzbudljivoj utakmici, nakon tri četvrtine bilo je izjednačeno, a  Zagrepčani su do prednosti stigli početkom zadnje četvrtine, što su sačuvali dokraja utakmice. Ključne koševe zabio je Vildoza deset sekundi prije kraja za 82-77.

Zadar je predvodio Junaković s 23 koša, a Cibonu Drežnjak također s 23 koša.

Zadranima je ovo drugi uzastopni poraz u prvenstvu nakon što su izgubili u zaostaloj utakmici u Sinju od Alkara.

Košarkaši Osijeka slavili su na domaćem parketu protiv Alkara s 90-78. Bošnjak (21) je predvodio Osječane, a Mcglynn (18) Sinjane.

Split je s uvjerljivih 100-71 svladao na Gripama Šibenku. Runjić (26) i Kovačević (20) predvodili su Splićane, a Pleadin (18) Šibenčane.

Na ljestvici vodi Zadar s 32 boda, Split ima 31 i utakmicu manje, a Cibona je treća s 29.

Igrali smo praktički bez dva igrača u petorci. Teško je vrijeme iza nas i sa koronom i sa ozljedama, sve nas je manje i bez nekih osvježenja teško ćemo ovo izgurati. Čestitam Ciboni na pobjedi, čestitam i svojim momcima. Da smo bili koncentriraniji u nekim situacijama vjerujem da bi onda pobjeda otišla na našu stranu, kazao je nakon utakmice trener Anzulović.

Ja bih čestitao dečkima na pobjedi jer je uvijek lijepo s Cibonom pobijediti Zadar u Zadru. S druge strane mislim da je još uvijek dalek put za jedan i  drugi tim do kraja Prvenstva tako da ovo danas i ne odlučuje o mnogo toga. Zadar je igrao bez dva jako bitna igrača, Mavre i Bursaća što je s jedne strane vrlo teško za njih, a s druge dosta lakše jer su oni totalno opušteni ušli u utakmicu. Kada smo mi to saznali nama je to stvorilo pritisak jer smo onda bili praktički primorani uzeti pobjedu. Čestitao bih ekipi Zadra i zaželio im sve dobro kako u AdmiralBet ABA Ligi tako i u HT Premijer ligi, zaključio je na kraju susreta trener Cinbone Gašper Okorn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...