Košarkaši Sonik Puntamike na domaćem parketu poraženi od Gorice

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su u zaostalom susretu 16. kola HT Premijer lige od Gorice rezultatom 73:84.

Povratak Hrvoja Vlašića na klupu momčadi iz Jazina nije donio prekid negativnog niza zadarskog sastava koji je već u prvoj četvrtini upao u rezultatski minus iz kojeg se nije izvukao do kraja utakmice.

Gorica je na krilima dalekometnog šuta do desete minute sagradila šest poena prednosti, a nije trebalo dugo čekati ni da se gosti odvoje na dvoznamenkastu razliku.

Dogodilo se to sredinom druge dionice nakon dviju vezanih trica Borne Kapuste i Marka Bakovića kojima su “Bikovi” otišli na 17:29, što su do odlaska na veliki odmor dodatno povećali na ugodnih 14 razlike. Turopoljci su u prvom poluvremenu sedam puta bili precizni izvan linije 6.75, dok je Puntamičanima probleme stvarao relativno velik broj izgubljenih lopti, a situacija se nije previše promijenila ni nakon povratka iz svlačionica.

Ivan Batur je u 23. minuti položio za okruglih 36:56, da bi nakon razdoblja izjednačene igre prijeko potreban impuls Zadranima dao Ante Gospić koji je s 11 vezanih koševa zadržao svoju momčad na priključku, no predugo nije imao raspoloženog suigrača pa je Gorica u posljednju dionicu odnijela zalihu od 17 poena (53:70).

Činilo se da gosti mirno brode ka 11. pobjedi u hrvatskom prvenstvu, a onda je Petar Marić dobrom solo-dionicom “zakuhao” utakmicu i vratio Sonik u život. Kada je kapetan Dino Palčić pogodio za 71:79 te potom izborio prekršaj Kapuste u napadu izgledalo je da Puntamičani možda i mogu doći do velikog preokreta, no Marko Jurič je pogriješio pri ubacivanju lopte, a Mate Kalajžić zakucavanjem u kontri vratio svoju momčad na dvoznamenkastu prednost, nakon čega je priči bio kraj.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Marko Baković sa 16 koševa, a pratili su ga Ante Mašić i Dino Cinac s po 14 poena, dok je petoricu dvocifrenih u domaćoj momčadi predvodio Ivan Vučić s 13 koševa i pet uhvaćenih lopti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...