Košarkaši Sonik Puntamike u susretu osmine finala Kupa “Krešimir Ćosić” poraženi od Splita

Košarkaši Sonik Puntamike sinoć su rezultatom 87:72 poraženi od Splita na gostovanju na Gripama u susretu osmine finala Kupa „Krešimir Ćosić“.

Puntamičani su pružili dobar otpor favoriziranom suparniku, no na koncu je presudila izvrsna šuterska večer domaćeg sastava koji je utakmicu završio s čak 16 pogođenih trica.

Nezaustavljiv je u početnim minutama bio Ivan Vučić pa su Puntamičani većim dijelom prve četvrtine imali rezultatsku inicijativu.

Ubrzo mu se priključio i visoki Marko Prskalo koji je dvama dalekometnim ubačajima dao vrijedan doprinos s klupe za prvu osjetniju prednost gostiju (13:18), a većih promjena nije bilo sve do otvaranja druge dionice kada su Nejc Barič i Sani Čampara trima tricama okrenuli rezultat. Iskusni Roko Leni Ukić nedugo potom je odveo „Žute“ na dvoznamenkastu prednost (36:25), a s istim se odstojanjem otišlo i na veliki odmor na koji su domaćini odnijeli zalihu od 11 poena.

Kada su Splićani krajem treće četvrtine pobjegli na plus 18 (63:45), činilo se da je priči kraj, no dvojac Prskalo-Vučić se odbijao predati te je serijom 0:11 održao „Sonikse“ na životu. Ipak, sve nade gostiju u veliko iznenađene pale su u vodu kada su Ukić, Shorter i Barič vezali četiri dalekometna ubačaja i vratili Split natrag u dvoznamenkaste vode, nakon čega je priči bio kraj.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je iskusni Roko Leni Ukić s 24 poena i četiri asistencije, a pratio ga je Shannon Shorter s 15 koševa, dok je Puntamičane predvodio Ivan Vučić s 23 poena i četiri uhvaćene lopte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...