Luka Modrić pozvao na prekid rata u Ukrajini: “Odrastao sam u ratu i ne želim ga nikome!”

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pozvao je nedjelju na zaustavljanje rata u Ukrajini, podsjetivši da je i sam proživio rat početkom 1990-ih godina u Hrvatskoj.

– Odrastao sam tijekom rata i ne želim ga nikome. Moramo zaustaviti ovo bezumlje u kojem ginu nedužni ljudi. Želimo živjeti u miru, poručio je 36-godišnji Modrić preko Twittera.

Modrić je u listopadu kao igrač Real Madrida gostovao u Ukrajini. Ondje je asistirao za jedan gol u pobjedi vodeće momčadi španjolskog prvenstva od 5-0 nad Šahtarom u Ligi prvaka.

U Ukrajini se trenutačno vode bitke nakon što je susjedna Rusija pokrenula invaziju prije nekoliko dana. Tisuće ljudi su pobjegle, među njima i strani sportaši.

Kada je zvijezdi “Vatrenih” i “Kraljevskog kluba” bilo samo šest godina, četnici su mu ubili djeda u zaleđu Zadra tijekom agresije na Hrvatsku, a on sam je kao dječak bio u izbjeglištvu u zadarskom hotelu.

Nakon što je 2018. godine s Hrvatskom zaigrao u finalu Svjetskom prvenstva u Rusiji osvojio je Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta te godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...