Maloljetnica i 29-godišnjakinja ukrale novčanik starici, brzom reakcijom policije su pronađene

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskom državljankom u dobi od 29 godina te jednom maloljetnom osobom, koje se sumnjiče za  krađu.

Naime, provodeći preventivne i proaktivne mjere i radnje u cilju suzbijanja imovinskih kaznenih djela na gradskim predjelima, policijski službenici su prekjučer prijepodne,  25. veljače,  na ulici  Postrojbi specijalne policije u Zadru zatekli dvije ženske osobe, koje se dovode u svezu s počinjenje imovinskih kaznenih djela. Tom prilikom je kod njih  pronađen ženski novčanik  s novcem i dokumentima.

Obje su dovedene u prostorije policije, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja se da su novčanik neposredno prije otuđile 81-godišnjoj vlasnici na Obali kneza Branimira, te je policija obavijestila oštećenu i pritom joj vratila otuđeni novčanik s novcem i dokumentima.

Nadalje, 29-godišnjakinju se također sumnjiči da je počinila još istovjetne dvije krađe novčanika na području Zadra ,i to:

– da je 03. veljače u prijepodnevnim satima u Zadru, na ulici Postrojbi specijalne policije iz torbe 46-godišnje vlasnice otuđila novčanik s dokumentima,
– te da je 16. studenog 2021. godine u Zadru, na isti način otuđila novčanik 57-godišnjoj vlasnici.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenica je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...