Mjesni odbor Poluotok traži zatvaranje ceste od Arsenala do Foše u ljetnim mjesecima; “Cilj je rasteretiti najuži centar grada”

MO Poluotok jučer je službama Grada Zadra i hitnim službama uputio prijedlog zatvaranja prometnice “od Arsenala do Foše” u ljetnim mjesecima, točnije od 1.7. do 15. 09 koji je Vijeće MO Poluotok usvojilo na sjednici 20. prosinca prošle godine.

Vijeće MO Poluotok poziva nadležne službe Grada Zadra, Prometne Policije, Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Zadra te Obala i Lučica d.o.o. da razmotre te se javno očituju o mogućnostima provedivosti sljedećeg prijedloga prometnog rješenja za narednu turističku sezonu.

“Tražimo uvođenje posebne regulacije prometa u razdoblju od 1. 7. do 15. 09. 2022. godine, koja bi predviđala zatvaranje jednosmjerne prometnice “Od Arsenala do Foše” za sve osim stanara, hitne službe, zaposlene te dostavna vozila u navedenom razdoblju godine.

Cilj uvođenja predložene regulacije prometa je rasterećenje najužeg centra grada od prometnih gužvi tijekom ljetnih mjeseci, osiguravanje mogućnosti intervencije službi u hitnim slučajevima, osiguravanje dostupnosti parkirnih mjesta za stanovnike, djelatnike i registrirane posjetitelje te usklađivanje sa smjernicama budućeg nacrta dokumenta o “Planu upravljanja povijesnom jezgrom kako bi se osigurao održivi razvoj u skladu s postavkama očuvanja UNESCO-ve Svjetske baštine”.

Isto tako, svim navedenim službama i Gradonačelniku Grada Zadra prenosimo stav Vijeća MO Poluotok o prijedlogu rješenja problema parkinga stanara na području našeg MO-a te želimo naglasiti kako svako rješenje ovog problema koje ne predviđa osigurano parkirno mjesto stanarima tokom cijele godine smatramo neprihvatljivim.

Mišljenja smo da bi ovakvo prometno rješenje, uz rasterećenost prometnih puteva u ljetnim mjesecima, rezultiralo i dostupnijim parkirnim mjestima za stanare, poslovne subjekte ali i većinu “legalnih” gostiju apartmana na području našeg MO-a, navodi se u dopisu.

Mjesni odbor u sljedećih 15 dana očekuje očitovanja adresiranih službi te će o razvoju situacije i idućim koracima pravovremeno obavijestiti javnost”, poručili su iz MO Poluotok.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...