“Mnogi će poljoprivrednici u Gračacu ostati bez poticaja i biti bačeni na koljena, ovo je zadnji čavao u lijesu”

“Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je početkom ove godine iz ARKOD-a počela brisati poljoprivredna zemljišta iz evidencije OPG-a, a koja je u vlasništvu općina ili države, tvrde iz SDP-a, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Time će mnogi poljoprivrednici na području Općine Gračac ostati bez poticaja za zemlju koju u naravi koriste.
Država je sama propisala rok do 31.12.2021 do kojeg su poljoprivrednici trebali definirati pravni odnos nad nekretninama u državnom vlasništvu.
Pritom država i jedinice lokalne samouprave nisu učinile ništa da do propisanog roka pomognu poljoprivrednicima u definiranju pravnog odnosa nad pašnjacima. Pojedinci koji su pokušali posredstvom Državnog odvjetništva sklopiti nagodbu nailaze na šutnju administracije. S druge strane, niti općine niti država nisu raspisali javne natječaje za zakup zemlje u njihovom vlasništvu. Takvom nebrigom države, za kraj koji je već ugrožen demografskim slomom, bit će zadnji čavao u lijesu.
Ovakvom nebrigom ministarstva poljoprivrede mnogi poljoprivrednici u Gračacu, ali i u cijeloj državi, će biti bačeni na koljena. Umjesto da ministarstvo posebno brine za brdsko-planinska područja, ono ih potpuno zanemaruje.”
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...