Morana nije znala tko je predsjednik Čilea, a ima korijene s otoka Ugljana. Znate li njegovo ime?

Josip, Dinko, Mirta i Goran natjecali su se u jučer emitiranom kvizu “Potjera” na HRT-u i u završnoj potjeri pokušali su kući odnijeti iznos od 122.500 kuna, ali lovkinja Morana Zibar bila je bolja od njih i u završnoj igri ih je “uhvatila” zahvaljujući odličnom nizu točnih odgovora.

Bila je nezaustavljiva i 13 točnih odgovora ekipe nije bilo dovoljno da kući odnesu iznos koji su osvojili svojom igrom i Morana je 24 sekunde prije isteka vremena “uhvatila” ekipu i ponudila sve točne odgovore na pitanja koje joj je čitao voditelj Joško Lokas.

Ipak, tijekom igre na ploči protiv natjecatelja jedno pitanje joj je jučer zadalo malu glavobolju i na kraju nije točno odgovorila. Pitanje je glasilo: Tko je u prosincu 2021. godine osvojio 55.87% glasova na predsjedničkim izborima u Čileu?

Ponuđeni odgovori su bili Gabriel, Mihael i Rafael, javlja Večernji list.

Natjecatelj Dinko je kao točan odgovor izabrao ime Gabriel i bio je u pravu jer je riječ o Gabrielu Boriću, predsjedniku Čile koji ima hrvatske korijene, a Morana nije znala odgovor na ovo pitanje i ponudila je odgovor Rafale.

Gabrielov otac je Hrvat porijeklom s otoka Ugljana, a majka mu vuče katalonske korijene. Gabrielovi rođaci s Ugljana kažu kako je domovinu svog pradjeda zadnji put posjetio prije nekoliko godina zajedno s braćom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...