Muškarac iz okolice Benkovca pijan vrijeđao i tukao suprugu, uhićen je nakon novog napada i prijetnje smrću

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 13. veljače 2022., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak od početka 2021. godine do 10. veljače 2022., u jednom mjestu pored Benkovca, u obiteljskoj kući u kojoj živi zajedno sa svojom suprugom, postupio protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Osnovano se sumnja da je, iako svjestan kako takvim ponašanjem utječe na psihički status oštećenice, pa pristajući na to, u alkoholiziranom stanju učestalo vrijeđao svoju suprugu te ju verbalno i fizički napadao. Osnovano se sumnja da ju je 10. veljače 2022. vrijeđao i ozbiljno joj zaprijetio, a njegovo je ponašanje izazvalo kod nje osjećaj poniženosti i srama te straha da će je usmrtiti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...