Odvjetnik Ante Gotovine: “Tune u Hrvatsku, što se tiče društava Pelagos i Jadran tuna, stižu po svim propisima”

Već mjesec dana ribarski inspektor Marko Pupić Bakrač tvrdi da se tuna u Hrvatsku jeftino uvozi iz Libije, bez papira, i da se dokumenti naknadno popunjavaju kako bi riba mogla na legalno putovanje do japanskog tržišta.

”Postoji razlog zašto je ta riba, umjesto mjesec dana, putovala dva mjeseca. Znači to su sve okolnosti koje treba razjasniti”, kaže Pupić Bakrač.

Tvrdi i da tune u Lijepu našu ne stižu u skladu s pravilima EU-a i to, dodaje, uz blagoslov resornog Ministarstva i uz izuzetak inspektora iz Zadra i Šibenika.

”Te nepravilnosti su se dogovarale u Ministarstvu poljoprivrede, i sastanke je držala ministrica Marija Vučković”, tvrdi.

U cijelu priču Pupić Bakrač ”upleo je” i tvrtke Ante Gotovine, što njegov odvjetnik demantira.

”Dakle, to je apsolutno neistina. Tune u Hrvatsku, što se tiče društava Pelagos i Jadran tuna, stižu po svim propisima. Nikakvih nejasnoća i nikakvih nepreciznosti”, poručuje odvjetnik Ivo Farčić, prenosi Dnevnik.hr.

No, da nepravilnosti u tunogojilištima u Hrvatskoj ipak ima, potvrdila je Europska komisija, pa je Hrvatska dobila službenu opomenu zbog nedostataka u praćenju prijevoza i stavljanja plavoperjane tune u kaveze.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...