OLIMPIJSKA NADA Hrvatski olimpijski odbor Veroniki Šokoti osigurao iznos od 70 tisuća kuna

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora donijelo je odluku o sportašima korisnicama Programa hrvatske olimpijske nade za 2022. godinu. Na temelju postignutih rezultata u 2021. godini u program Hrvatske olimpijske nade uvrštena je i atletičarka Atletskog športskog kluba Zadar Veronika Šokota. Financijska sredstva za Program Hrvatske olimpijske nade sportašima osigurava Hrvatski olimpijski odbor u iznosu od 70.000 kuna.

Sredstva se troše za pripreme i natjecanja 30.0000 kn, za stipendiju 24.000 kn, specifičnu sportsku opremu 7.000 kn, te nešto manje za korištenje objekata, vitamine i dopunski prehranu, zdravstveni pregled, osiguranje…

Od hrvatskih atletičara pored Veronike Šokote u Program Hrvatske olimpijske nade još su uvrštene Klara Koščak članica Atletskog kluba Sloboda Varaždin i Dominik Škorjanc član Atletskog kluba Slavonija Osijek Žito. Inače Veronika je sedmi član Atletskog športskog kluba Zadar koji su koristili financijsku potporu Hrvatskog olimpijskog odbora kao perspektivni sportaši hrvatske. Potporu su do sada koristili : Stipe Žunić, Jakov Zurak, Paola Borović, Lucija Zubčić, Ines Ikić i Ivan Mišković. Čestitke Veroniki Šokoti i njenom treneru. Atletski športski klub se zahvaljuje i Hrvatskom atletskom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...