Pad prihoda u Liburniji neće stopirati nastavak financiranja besplatne vožnje za najugroženije

Pad prihoda u Liburniji kao posljedica epidemioloških mjera uslijed pojave koronavirusa, pod upitnik je stavila nastavak financiranja besplatnih pokaza za socijalno najugroženije skupine građana.

Gradonačelnik Dukić otvoreno je u javnosti progovorio o problemima ove gradske tvrtke i izrazio zabrinutost za njezinu opstojnost. Reducirani vozni redovi i smanjeno kretanje postavili su nove izazove u području javnog prijevoza i potrebu za traženje rješenja kako bi se nadoknadio gubitak prihoda.

Pozitivna je vijest da se poteškoće koje su zadesile pružatelja usluga javnog prijevoza ipak neće odraziti na najranjivije kategorije naših sugrađana.

Najnovijom odlukom, koja je u ponedjeljak, 7. veljače iz Grada Zadra stigla na adresu Liburnije, odobrava se nastavak financiranja besplatnog javnog gradskog prijevoza za 2022.

Na njega imaju pravo umirovljenici s mirovinama koje ne prelaze 3 tisuće kuna i stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Korisnicima takozvane “Zajamčena minimalna naknada”, novčanog iznosa kojim se osigurava zadovoljavanje osnovnih životnih potreba samca ili kućanstva koji nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba.

Besplatan prijevoz odnosi se i na korisnike udruga, točnije članove Udruge oboljelih od PTSP-a, Udruge roditelja poginulih branitelja, Udruge civilnih stradalnika iz Domovinskog rata, Udruge Svjetlo (osobe s intelektualnim poteškoćama) i Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije.

Financira se i prijevoz posebno prilagođenim kombijem za osobe s invaliditetom koje se kreću uz pomoć kolica.

Sredstva za realizaciju osiguravaju se iz proračuna Grada Zadra za 2022. godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...