Podignuta optužnica protiv Zadranina (27) koji je organizirao zabavu dok je bio zaražen koronom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 14. veljače 2022., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 27-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolest.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 13. siječnja 2022. u Zadru, protivno odredbi čl. 21. st. 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, iako svjestan da je pozitivan na bolest Covid-19 i da mu je izrečena mjera kućnog liječenja, u svom stanu organizirao zabavu kojoj su prisustvovale četiri osobe. Tereti ga se da je zbog samovoljnog kršenja određene mjere kućnog liječenja doveo u opasnost od prenošenja zarazne bolesti osobe koje je pozvao na zabavu u svoj stan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...