Podupiranje mladih obitelji za ostanak na otoku; U ponedjeljak 9 mališana kreće u nove pašmanske jaslice

U ponedjeljak, 21. veljače u sklopu Dječjeg vrtića Bodulić kreću s radom u novoadaptiranoj zgradi u Banju nove pašmanske jaslice.

Upisano je 9 mališana, a upisi u jaslički program za pedagošku godinu 2021./2022. su se održali krajem rujna te početkom listopada prošle godine kada su mogli svi zainteresirani roditelji/skrbnici djece od navršene 1. godine pa do 3. godine starosti djeteta podnijeti zahtjev u upravi vrtića u Dobropoljani za ostvarivanje redovnog jasličkog cjelodnevnog programa u područnom objektu Banj.

Polazak u jaslice predstavlja za svako dijete veliku promjenu u životu, važan događaj za njega i roditelje. To vrijeme u kojem se dijete, odgajatelj, ali i roditelj prilagođavaju novonastaloj situaciji i u kojem se uspostavlja socio-emocionalna veza djeteta i odgajatelja nazivamo adaptacijski period, a takav način rada će obilježiti i početak rada jaslica u Banju.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Bodulić Agata Korenić je izjavila da se proširenjem odgojno-obrazovnog rada vrtića na jaslički program podupiru mlade obitelji za ostanak na otoku te se ujedno otvaranjem jaslica otvaraju i 3 nova radna mjesta, piše portal Otok Pašman.

U vrtiću s nestrpljenjem očekuju da im se pridruže najmlađi otočani, a mi možemo samo poželjeti svim mališanima koji sljedeći tjedan kreću u vrtić puno krasnih trenutaka u novim pašmanskim jaslicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...