Pokušaj ubojstva na Smiljevcu; 44-godišnjak nožem nasrnuo na poznanika, cipelario ga na podu i ugrizao za lice

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1978.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Okrivljenog 44-godišnjaka se tereti da se 30. travnja 2021. oko 20:00 sati u Zadru, sukladno dogovoru sa 34-godišnjim oštećenikom našao s njim u Ulici Franka Lisice kako bi razriješili svoje nesuglasice i svađe, te je odmah po izlasku iz automobila krenuo prema oštećeniku s nožem u ruci, u namjeri da ga usmrti.

Okrivljenika se tereti da je sustigao oštećenika, koji je počeo bježati kad je vidio nož, te zamahnuo nožem prema njegovim prsima, no oštećenik se obranio lijevom rukom i pritom zadobio ubod u predjelu nadlaktice. Okrivljenik i oštećenik su pali na tlo te je došlo do fizičkog napada okrivljenika na oštećenika dok je ležao na leđima (ugriz u predjelu desne obrve, skok s obje noge na potkoljenicu desne noge, udarac nogom u predjelu glave).

Okrivljenika su u daljnjem fizičkom napadu spriječila dvojica muškaraca, a oštećenik je zadobio ozljede teške naravi (porezotina lijeve nadlaktice, fraktura goljenične kosti i desne lisne kosti), a pravovremena oštećenikova obrana rukom spriječila je da dođe do nanošenja uboda u prsni koš i smrti oštećenika.

Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici daljnje produljenje mjera opreza protiv okrivljenika koje su bile naložene tijekom istrage, i to zabranu napuštanja boravišta, obvezu redovitog javljanja nadležnoj Policijskoj upravi zadarskoj te zabranu približavanja oštećeniku i zabranu uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenikom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...