Puntamičani bez šest igrača i prvog trenera poraženi od Splita na domaćem parketu

Košarkaši Puntamike poraženi su sinoć na domaćem parketu u zaostalom susretu 17. kola HT Premijer lige od Splita rezultatom 74:109. Bez šest vrlo bitnih igrača i prvog trenera Hrvoja Vlašića Zadrani nisu uspjeli parirati favoriziranom suparniku koji se novom pobjedom vratio na vrh hrvatskog prvenstva.

Gosti su od samog početka nametnuli željeni ritam i vrlo rano se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Ključnom se pokazala serija 0:17 kojom su igrači Srđana Subotića već do isteka prve četvrtine sagradili razliku od 18 poena (12:30), koju su bez većih poteškoća čuvali do samoga kraja susreta. Splićani su čitavo vrijeme držali visoku razinu šuta za tri poena, a posebno su se istaknuli u kontroli skoka gdje su u potpunosti “vladali nebom”, u prvih 20 minuta uhvativši više drugih napada nego domaćini lopti, pa se u svlačionice otišlo s visokih plus 25 za “Žute” (34:59). Većih promjena nije bilo ni u nastavku. Treneri su vrlo brzo dali priliku mladim igračima te smo do kraja dvoboja svjedočili nadigravanju Dina Ninčevića, Šimuna Lončara, Šime Bašića, Martina Alića i Borne Brzoje s jedne, te Ante Perkušića i Fabiana Šiška s druge strane. Golobradim mladićima su asistirali kapetani Dino Palčić i Mateo Kedžo, dajući ritam napadima svojih momčadi, a posebno valja istaknuti vrlo dobru partiju prošlosezonskog igrača Puntamike Lovre Runjića koji je utakmicu završio kao najbolji strijelac ubacivši 25 poena i uhvativši 11 skokova.

Uz mladoga Runjića, u redovima Splita najefikasniji su bili Mateo Kedžo s 21 košem (šut 10-10) te Maj Kovačevič s 15 poena, dok je Puntamičane predvodio Dino Palčić s 24 koša i sedam asistencija, uz dobro “asistiranje” Luke Tomasa koji se zaustavio na 20 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri uspješna dodavanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...