Rogić je optuživao neke zadarske suce za nepotizam i spregu s politikom, sada je razriješen dužnosti

DSV je prije deset godina Željka Rogića jednoglasno imenovalo predsjednikom suda, a sada ga je jednoglasno istjeralo s posla kao neradnika koji sramoti hrvatsko pravosuđe.

Kakvu-takvu satisfakciju može mu dati jedino Ustavni sud.

Iz birokratskih formulacija ne može se dokučiti koju je to štetu Rogić točno napravio, ali se zna da je javno optuživao neke zadarske suce za nepotizam i nerad. I spregu s politikom. Koja utječe i na DSV i Ustavni sud.

Kad je DSV imenovao suca Željka Rogića predsjednikom suda poslalo je poruku da je dotadašnjih dvadeset godina odlično radio svoj posao.

Kao što je odlukom o razrješenju od sudačke dužnosti DSV poslao poruku da se proteklih deset godina sudac Rogić pretvorio u lijenčinu nedostojnu sudačke dužnosti.

Iako je po ocjenama Ministarstva pravosuđa i Vrhovnog suda u tih istih deset godina uspio tri godine zaredom biti najbolji predsjednik nekog suda u Hrvatskoj.

DSV je svoju odluku o nedostojnosti Željka Rogića da i ubuduće bude sudac donio, kako je navedeno u obrazloženju, zbog “neurednog obnašanja sudačke dužnosti, nepostupanja po odluci donesenoj u postupku za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, te nanošenja štete ugledu suda ili sudačke dužnosti”.

Tako je čovjek koji je po dolasku na čelo zadarskog suda, između ostaloga, smanjio broj neriješenih predmeta na kraju navodno toliko neuredno obnašao sudačku dužnost, uključujući i nepostupanje po odluci donesenoj u postupku za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, da ne može više uopće biti sudac, piše Nacional.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...