Roko Jurlina: “Ako postanem sportski direktor KK Zadar, klub će se okrenuti zadarskoj dici”

Jedan od kandidata za novog sportskog direktora KK Zadar je i mladi 29- godišnji Zadranin Roko Jurlina, trenutno obnaša dužnost pomoćnog trenera Puntamike, ujedno je i trener juniora tog kluba. Završio je dva fakulteta, diplomirao je na Kineziološkom fakultetu (smjer košarka), ujedno je završio i Pravni fakultert u Splitu i magistar je prava. U Splitu je na Pravnom fakultetu diplomirao na temu “postupak pred košarkaškim arbitražnim sudom BAT”. Bivši je igrač Zadra, igrao je još za Križevce, Puntamiku, Zagreb i Zabok.

 

Roko, osluškujući mišljenje navijače KK Zadar, oni bi isključivo tebe željeli na mjestu sportskog direktora kluba?

– Zahvaljujem se navijačima na podršci, očito su prepoznali nekakvu moju pozitivnu energiju. Imam ogromnu želju biti sportski direktor KK Zadar! To je moj klub u kojem sam počeo i potpisao svoj prvi ugovor, prošao sam sve omladinske kategorije, isto tako, provevši dane i dane na tribini navijajući za Zadar. Došao bih sa pozitivnim i iskrenim namjerama, nisam ničiji igrač, pokušao bih napraviti stvari koje su najbolje za klub.

Misliš da bi mogao kvalitetno obavljati dužnost sportskog direktora?

– Svakako, smatram se kompetentnim, imam košarkaško znanje i poznajem košarkaško tržište! Imao sam i suradnju sa dosta košarkaških agenata, to mi nije nepoznat pojam, posebno poznajem tržište kod mladih igrača.

Posla bi bilo jako puno?

– Apsolutno, ako budem izabran očekuje me jako puno posla, ali s tim se treba suočiti!

Što konkretno?

– Mislim da se trebamo osloniti na naš omladinski pogon, na “zadarsku dicu”, na naše mlade igrače, domaću bazu naše košarkaške škole, jedino oni mogu vratiti navijače u dvoranu! S obzirom na financijsku situaciju KK Zadar, klub se mora okrenuti mladim igračima, ako se treba pojačati, to treba napraviti isključivo na način da je taj igrač pojačanje, ali baš pojačanje! KK Zadar treba imati momčad sastavljena od isključivo zadarskih košarkaša, uz još možda dva, tri igrača sa strane, to je jedini ispravan put. Za to sve treba vremena, preko noći se ništa ne može napraviti, naravno niti bez novaca!

Trener si u Puntamici, kako bi to riješio s njima?

– Mislim da bi ljudima u KK Puntamika isto tako bilo drago, da je neki njihov čovjek izabran na funkciju sportskog direktora KK Zadar. Sa svima sam u Puntamici u dobrim i korektnim odnosima, tako da tu nebi bilo nikakvih problema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...