Rubeša o natječaju za sportskog direktora: “Radije ću dati priliku entuzijastu, nego strogo gledati uvjete javnog poziva”

KK Zadar putem otvorenog natječaja traži sportskog direktora.

Neki od uvjeta, poput unaprjeđenje procesa u cjelokupnom sportskom segmentu kluba, a priori se podrazumijevaju, no oni koji nalažu minimalno pet godina radnog iskustva na poslovima sklapanja ugovora igrača te rada sa zastupnicima igrača iz svijeta košarke i minimalno tri godine iskustva upravljanja u svijetu sporta, bitno sužavaju izbor ljudi koji bi se mogli javiti na tu poziciju.

Ante Rubeša, novi predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar kaže kako će entuzijazam biti presudniji od formalnosti.

Uprava je ta koja raspisuje natječaj, mi iz Nadzornog odbora jesmo prodiskutirali o postavljenim uvjetima i u principu nemamo zamjerke. To su standardni uvjeti koji se raspisuju u javnim natječajima. No, dosta je bitno ono što je napomenuto na samom kraju javnog poziva za poziciju sportskog direktora, a gdje piše da se svi koji se osjećaju motivirano i sposobno svakako jave. U razgovoru s pojedincima definitivno ćemo najprije gledati voljni element. Vidjet ćemo u kojem će tonu teći razgovor i procijenit ćemo tko se javio iz entuzijazma, a tko reda radi. Svakako ćemo dati priliku i onima koji ne ispunjavaju sve uvjete iz natječaja, poput onog o godinama iskustva u specifičnim segmentima rada, kaže Rubeša.

Prokomentirao je i stavku o budućoj obavezi sportskog direktora da svaka tri mjeseca podnosi izvješće Upravi kluba.

Od Uprave smo i tražili ažurnije podnošenje izvješća, čak smo spominjali da to bude na mjesečnoj bazi. U svakom slučaju, ako uočimo bilo kakve izvanredne radnje ili troškove, od Uprave ćemo tražiti prijevremeno izvješće, zaključuje Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...