Supičić: “Ne želimo elitnu vilu, već vrtić i igrališta na zemlji kod svjetionika!”

Dok raspravljamo o povratu imovine Crkvi, točnije predaji Doma Zadarske županije Nadbiskupiji, građani koji se već godinama bore za zemljišta koja su im oduzeta nacionalizacijom, upleteni su u mrežu spore birokracije i nezainteresirane vlasti.

Takvu sudbinu dijele i Puntamičani, priča nam Bruna Supičić.

Zemljište kod svjetionika, mlađoj populaciji poznatije kao prostoru ispred Bambooa, u vlasništvu je Grada Zadra. Parcele su nekada pripadale domicilnom stanovništvu. Prosvjedi i pravna borba nisu urodili plodom, pa danas barem žele da na tom prostoru, kad već ne mogu njime raspolagati u privatne svrhe, lokalna zajednica napravi sadržaj koji će koristiti mjesnoj zajednici.

Ovdje se nalazi i zapušten objekt koji bi se mogao kvalitetno prenamijeniti.

Prije Nove godine Grad Zadar tražio je od Mjesnog odbora da iznesemo svoje prijedloge. Razmišljala sam i javila sam se s idejom o vrtići i rekreativnom prostoru. Puntamika nema vrtić za svoje najmlađe stanovnike, a na sreću dosta je djece u našem malom kvartu. Roditelji ih moraju svako jutro voziti autima i to se treba riješiti. Na punti ima toliko mnogo zemlje. Svojedobno sam vidjela projekt o gradnji elitne vile. To nije ono što nam treba. Moramo oplemeniti prostor, uz vrtić izgraditi sportska igrališta, boćališta, za sve ima dovoljno mjesta, kaže Supičić koja iščekuje odgovor Grada.

Nada se da će vlast imati sluha za njihove potrebe.

Već sam ostarjela s tim da uvijek za nešto apeliram. Samo se nadam da će prostor i građevina na njemu poslužiti za javno dobro, zaključuje Bruna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...