U Zadru uhićen 43-godišnjak koji je krivotvorio švicarske dokumente i kupio ukradeni BMW

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela krivotvorenja isprava  i prikrivanje.

Naime, 43-godišnjaka se sumnjiči da je, u cilju nesmetanog korištenja osobnog vozila BMW švicarskih registracijskih oznaka na području Republike Hrvatske,  u posljednje dvije godine na svoje ime pribavio krivotvorene inozemne osobne dokumente, i to osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu Konfederacije Švicarske, kao i punomoć za korištenje navedenog vozila.

Također ga se sumnjiči da je u istom vremenskom periodu kupio navedeno osobno vozilo od stranih državljana, iako je imao saznanja da se radi o vozilu koje je pribavljeno kaznenim djelom protiv imovine.

Nadalje, tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u krivotvorenu dokumentaciju i porijeklo vozila, od osumnjičenika je oduzeto osobno vozilo koje je koristio, a za koje je  provedenim vještačenjima utvrđeno kako broj šasije i registarske oznake te prometna dozvola ne pripadaju navedenom BMW vozilu, kao i krivotvoreni dokumenti koje je posjedovao,.

Osumnjičeni je u petak  uz kaznenu prijavu upredan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...