USKOK podigao optužnicu protiv 27 osoba, među njima je i Nataša Turbić, bivša načelnica Gračaca

Uskok je u srijedu pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivše kninske gradonačelnice i državne tajnice Josipe Rimac te još 26 osoba, među kojima i nekoliko nekadašnjih dužnosnika, zbog niza korupcijskih nedjela.

U optužnici koja je potekla iz afere Vjetroelektrane, iako ta nedjela njome nisu obuhvaćena, Rimac i ostali se terete za zlouporabe s poljoprivrednim poticajima, potporama za poduzetnike, zapošljavanje i sređivanje državnih ispita u razdoblju od 2017. do 2020. godine.

Optužnicom je u dijelu koji se tiče potpora za poduzetnike obuhvaćena i bivša pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac zbog čijeg je iskaza u subotu pritvoren njen nekadašnji šef Darko Horvat.

Zbog sređivanja državnih ispita jedna od optuženih je i bivša HDZ-ova ministrica Gabrijela Žalac, a optužnicom je obuhvaćena i Ružica Njavro, nekadanja šefica kabineta ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

Optužena je, među ostalima i bivša HDZ-ova načelnica Općine Gračac Nataša Turbić te više poduzetnika koji su Josipi Rimac za navodna pogodovanja, po tvrdnjama Uskoka, davali mito.

Odvjetnica Josipe Rimac Lidija Horvat izjavila je Hini da joj optužnica još nije službeno dostavljena. No, najavila je odgovor na optužnicu, kao i prijedlog da se izdvoje dokazi za koje obrana smatra da su u istrazi prikupljeni nezakonito.

Rimac je uhićena u svibnju 2020., nakon čega je 124 dana provela u istražnom zatvoru, a istraga protiv nje i suosumnjičenika je više puta proširivana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...