Vlado Vanjak otvoreno: “Ma što će Zuli pojačanja!? Traži ih radi sebe, a ne radi rezultata!”

KK Zadar nema glasnogovornika, na telefone se nitko ne javlja, bježe od javnosti, navijači informacije dobivaju na kapaljku, pojma nemaju što se unutar samog kluba događa, u klubu vlada “silenzio stampa”, to je neozbiljno od jednog kluba koji se ponosi kako je “Bog stvorio čovika, a Zadar košarku”.

Nakon još jedne blijede igre košarkaša Zadra i poraza u polufinalu Kupa Hrvatske “Krešimir Ćosić” od Cibone (treći put ove sezone) u dvorani Centra Zamet u Rijeci, nazvali smo nekadašnjeg trenera Zadra Vladimira Vanjka koji je dao svoj kratak osvrt na lošu sezonu KK Zadar, i vječnu borbu za spas u ABA ligi, dok se u slabašnom i negledljivom Prvenstvu Hrvatske muče sa gotovo amaterskim momčadima.

Vlado, sinoć još jedan slabašni KK Zadar?

Da, Cibona je izdominirala Zadar u svim segmentima igre, Zadar je u nekim svojim problemima, a i nema kvalitetu, dok Cibona ima taj mladenački način igre, taj polet. Zadar je imao problema s koronom, zatim ozljeda Bursaća, ali to nije nikakvo opravdanje za poraz! Reći ću kako i Trevor Thompson kao pojačanje KK Zadar se nije pokazao kao istinsko pojačanje, ako to nije tako, onda je on došao u Zadar igrati samo za sebe, a ne za klub! Zadar igra bez centra, bez dubinske igre, a to je nemoguće. Onaj tko je slagao zadarsku momčad, roster, nije to dobro napravio.

Zula od uprave kluba traži nova pojačanja?

Ma što će mu pojačanja, za što? Za hrvatsku ligu! Zula traži pojačanja radi sebe, a ne radi rezultata! Navijači se se Kupom i Prvenstvom Hrvatske ne mogu zadovoljiti, i to nikada. To su samo mali trofejčići, i to neće napuniti dvoranu Krešimir Ćosić, a stari navijači Zadra se onda nikad neće vratiti na utakmice. Mi želimo gledati Real Madrid, CSKA Moskvu, Armani Milano, Fenerbahce i ostale europske velikane!

Hoće li Zula biti smijenjen ako se nastave loši rezultati i neuspjesi kluba?

A to ja ne znam, ne mogu o tome govoriti.

Mladi igrači gotovo da ne igraju?

Ja ih ne vidim, Brala uopće ne igra, Buljan nešto igra, pokazao je da može, ali samo na utakmicama na plus pedeset i plus trideset, to nije mjerilo nikakvo, tako mogu i ja igrati! Buljanu treba dati šansu i što više ga forsirati, dok Paponju ne poznajem.

Kad dolazite na ponovo na bazen Kolovare?

Eto mene u ožujku, tamo me čekaju moji stari prijatelji…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...