Zadar bolji od Puntamike u gradskom derbiju, Helbich: “Ekipa Sonika je u dosta lošem sastavu pa ovo ne bi nazvao derbijem”

Košarkaši Zadra u 22. kolu HT Premijer lige savladali su ekipu Sonik Puntamike u gradskom derbiju. Susret je svojevrsnu napetost imao tek pri rezultatu 12:13 kada su ‘zeleni’ bili u vodstvu, ali serijom Zadra 12:0 domaći su se brzo odvojili i do 56:25 koliko je bilo na poluvremenu. Do kraja susreta podizali su svoju prednost igrači Zadra, a prilike su posebno dobili mlađi igrači od kojih se posebno istaknuo mladi Duje Brala. S najvećom prednošću koju su dohvatili tokom susreta slavili su Zadrani (54 koša viška) rezultatom 112:58.

Zadar je s 22 koša i 12 skokova predvodio Duje Brala, Krševan Klarica  dodao je 18, koliko je imao i Domagoj Vuković koji je uz to imao i 8 skokova i 7 asistencija, a Tomislav Buljan zabio je 14 koševa uz 6 skokova i 5 asistencija. Sonik Puntamiku predvodio je Dominik Zelanto s 21 košem i 5 skokova, a Marko Prskalo dodao je 11.

Srđan Helbich, trener Zadra: ‘Ekipa Sonika u dosta je lošem sastavu što zbog ozljeda, što zbog nedostatka igrača pa ovaj susret ne bih baš nazvao derbijem. Mi smo odigrali ono što smo se dogovorili, ispoštovali smo to i čestitam momcima na pobjedi.’

Krševan Klarica, igrač Zadra: ‘Prva utakmica nakon Kupa donijela nam je susret protiv ekipe koja nije trenutno u najboljem stanju, napustilo ih je dosta igrača, a mi smo u pripremi utakmice veću pažnju stavili na nas nego na njih. Pokušali smo odigrati što agresivniju obranu i usprkos rezultatu igrati što bolje možemo. Idemo dalje, čekaju nas dosta teške utakmice u narednom periodu za koje se moramo dobro pripremiti. Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi.

Roko Jurlina, trener Sonik Puntamike: ‘Zaslužena pobjeda Zadra. Očekivali smo da će ovo biti lagana utakmica za njih jer smo mi još oslabljeniji nego li smo bili protiv Splita. Ostali smo i bez Luke Tomasa koji nam je bio jako bitan. Veliki su to problemi, čak i malo frustrirajući u nekim momentima za sve momke koji su se našli u nezavidnoj situaciji da iz kadetske ekipe moraju parirati ABA-ligašu. Mi u takvom sastavu ne možemo pružiti neki veći otpor, ali se nadam da ćemo se skupiti i pojačati se na nekim pozicijama bar da odigramo predstojeće utakmice kako spada i naravno nadati se najboljem. Ne znam što će tu biti, uvijek sam optimist, ali u ovakvom slučaju je vrlo teško. Nastaviti ćemo se boriti i dalje pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.’

Dominik Zelanto, igrač Sonik Puntamike: ‘S obzirom u kakvoj smo situaciji ovakav poraz nije nikakvo čudo. Pokušali smo dati sve od sebe, dali smo koliko smo mogli i to je to. Rotacija nam je previše skraćena pa smo trebali igrati s kadetima i to je u principu pokazatelj svega.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...