Zadar ostao bez finala Krešinog Kupa, poraženi od Cibone: “Falio nam je Bursać koji je energetski naš najbolji igrač”

Momčad Cibone odigrala je u Rijeci jako dobar susret te je zasluženo slavila u polufinalu Kupa Krešimir Ćosić. Ključnom se pokazala serija od 16:2 u prvoj četvrtini Vukova, nakon čega su se Zadrani pokušavali vratiti u susret, ali svaki pokušaj povratka dalekometnim ubačajima prekidali su Cibosi.

Sami početak utakmice ponudio je seriju igrača trenera Okorna od ogromnih +14 (16:2), a igrači Zadra od šoka su se tek u manjoj količini oporavili u zadnje dvije minute prve četvrtine, ali nije to bilo ruku na srce nešto pretjerano dobro jer je 22:13 bilo vodstvo Vukova na isteku prve dionice.

U nastavku je krenula utrka Zadrana koji su pokušavali uhvatiti zagrebačku prednost, ali svaki puta kada bi došli nešto bliže (5/6 poena minusa) Cibona bi se odvajala dalekomentim ubačajima i niti malo nezasluženo na veliki odmor nisu išli momci iz Zagreba uz +11 (46:35).

Nešto bolju igru dobili su igrači Zadra u nastavku na leđima Trevora Thompsona i uz već raspoloženog Jordana pokušavali su se Dalmatinci vratiti u susret i ozbiljnije od posjeda/dva zaostatka. Smanjili su prednost na -6 ulaskom u zadnjih deset minuta Zadrani i po prvi puta imali smo nagovještaj da će susret postati i zanimljiviji.

Zadar koji je nastupao bez Bursaća i Paponja i uz tek zaliječenog Drežnjaka hrabro se borio do samog kraja i čak stigao nadomak senazcije kada je Carter pri rezultatu 75:70 presjekao loptu i dodao za Jordana koji nažalost nije bio precizan nakon čega je usprkos točnom učinku za dva Cartera i prilaska na 75:72, Cibona slavila jer je vremena već odavno bilo premalo.

Cibonu je do novog finala Kupa predvodio Amar Gegić uz 13 poena i 5 skokova, Mateo Drežnjak dodao je 12 dok su se Jose Vildoza i Toni Nakić u pobjedi proslavili s po 11 ubačaja, odnosno 6 skokova kod Šibenčanina. Zadar je uz 16 koševa predvodio Antonio Jordano, Trevor Thompson dodao je 14 uz 11 skokova, Dominik Mavra svojim koševima kojih je bilo 13 pridodao je i 9 asistencija, a dvocifrene strijelce zaokružio je s 12 koševa Justin Carter.

Vladimir Anzulović:

‘Premekano smo ušli. Sigurno i zato što nas je malo, falio nam je Bursać koji je energetski naš najbolji igrač, falio nam je i pravi Drežnjak koji je tek izišao iz korone. Naš tim je sastavljen kako je sastavljen, mi smo obrambena momčad. Ne smijemo zato sebi dopustiti ovakav ulazak u utakmicu. U tom segmentu nas je Cibona pobijedila. Da bismo dobili Cibonu morali smo imati malo više raspoloženih igrača’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...