Zadarska gimnazijalka Stella Čolo pobjednica Hrvatske matematičke olimpijade za djevojke

Najuspješnije učenice 3. Hrvatske matematičke olimpijade za djevojke – Stella Čolo, Lana Milani, Petra Grubišić i Barbara Kelava predstavljat će Hrvatsku na 11. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke koja će se od 6. do 12. travnja održati u mađarskom Egeru.

Voditelj ekipe je Ivan Novak, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog matematičkog društva (HMD).

Na 3. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke, odnosno izbornom natjecanju za predstojeću Europsku matematičku olimpijadu za djevojke – prvu nagradu osvojila je Stella Čolo iz zadarske Gimnazije Franje Petrića. Drugu nagradu osvojila je Lana Milani iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića, a treću su osvojile Petra Grubišić iz šibenske Gimnazije Antuna Vrančića i Barbara Kelava iz Prve gimnazije Varaždin.

Na 3. Hrvatsku matematičku olimpijadu za djevojke bilo je pozvano 20 učenica, na temelju rezultata Državnog natjecanja iz matematike održanog od 11. svibnja 2021., te otvorenog poziva svim srednjim školama objavljenog 10. siječnja 2022. Natjecanje je održano 12. veljače na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Treću Hrvatsku matematičku olimpijadu za djevojke organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo, a financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Pripremilo ju je i provelo Povjerenstvo Hrvatskog matematičkog društva za međunarodna matematička natjecanja koje se sastoji od 25 članova, navodi u priopćenju Matija Bašić, predsjednik Povjerenstva HMD-a za međunarodna matematička natjecanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...