Zadarska policija u jednom danu kaznila 30 vozača koji su se parkirali na mjesta za invalide

Jučer, 16. veljače, u vremenu od 8 do 18 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske, proveli su pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prekršaja nepropisnog parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i utvrđivanja prekršaja neovlaštenog korištenja znaka pristupačnosti.

Tijekom trajanja akcije sankcionirano je ukupno 76 vozača. Zbog nepropisnog parkiranja utvrđeno je 40 prekršaja, od čega se 30 prekršaja odnosi na nepropisno parkiranje na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom. Osim navedenih prekršaja sankcionirano je i 8 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 vozača zbog prekoračenja brzine te još 13 vozača zbog ostalih prekršaja u prometu.

Policijski službenici će i nadalje na području grada Zadra te drugih općina i gradova provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...