Zadarski HGSS-ovci spasili tri strana vozila iz snježnih zameta: “Svake godine isti problem”

Tijekom subote te u noći sa subote na nedjelju pripadnici zadarske Gorske službe spašavanja iz snježnih zapuha spasili su tri strana vozila. Ozlijeđenih osoba nije bilo, priopćili su iz HGSS-a.

U prvom automobilu koji je ostao zameten na Majstorskoj cesti, između prijevoja Mali Alan i Tulovih greda, bile su dvije osobe. Spasioci su se do njih probili s dva terenska vozila.

Vremenski uvjeti bili su jako loši, padao je snijeg nošen olujnom burom, a na putu su naišli na još jedan automobil u kojem je bila obitelj koja je zapela u snijegu. Uspjeli su izvući i njih.

“U 02:26 ujutro stiže novi poziv sa istog mjesta. I u ovom slučaju se radi o stranim državljanima”, objavili su iz HGSS-a.

U prvim satima nedjelje tako su iz Zadra u novu akciju krenula četvorica spasioca.

“Kako nismo mogli vozilom do njih, nastavili smo pješke. Pomažemo im iskopati vozilo iz zapuha i upućujemo natrag prema Sv. Roku”, opisali su.

Iz HGSS-a Zadar naglašavaju kako se svake godine ponavlja isti problem sa stranim državljanima, baš na toj prometnici na koju ih navodi navigacijski sustav.

“Nadamo se da ćemo u suradnji sa ostalim službama doći do rješenja kako bi se ovakve situacije spriječile”, ističu u HGSS-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...