Zadarski SDP-ovci: “Longin obmanjuje javnost. Dom sv. Frane u planovima za ovu godinu nema izgradnju hospicija”

SDP Zadarske županije uputio je priopćenje za javnost u kojem navodi kako zadarski župan Božidar Longin obmanjuje javnost u vezi hospicija. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Na posljednjoj županijskoj skupštini na pitanje u vezi hospicija na Babindubu župan je rekao da su sredstva osigurana u financijskom planu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na stavci pod brojem “K798015”. te su osigurana 3.5 milijuna kuna u 2022. godini. To zvuči odlično sve dok se ne provjere činjenice.

A činjenice su sljedeće:

Stavka “K798015” je namijenjena Domu Sv. Frane u Zadru. Niti jednom jedinom riječju nije bilo govora da će hospiciji biti unutar već postojeće ustanove Dom Sv. Frane.
Slijedom navedenog provjerili smo financijski plan Doma Sv. Frane za tekuću godinu kako bi se uvjerili imaju li namjeru početka gradnje hospicija.
Ustanova Dom Sv. Frane u svojim planovima za ovu godinu nema izgradnju hospicija.
Također se navodi da je županijska razvojna agencija Zadra Nova ministarstvu dostavila podatke iz projekta “Palijativna skrb stanovništva”. Međutim, o tom projektu na njihovim mrežnim stranicama niti slova.

Zašto ovo sve navodimo? Ne podnosimo kad netko toliko mulja javnost. Ovu temu pozorno pratimo jer se svi slažemo da je Zadru prijeko potreban hospicij. Razlikujemo se od drugih upravo po tome jer ne vjerujemo na riječ već vjerujemo službenim dokumentima, a u njima nema predviđene gradnje hospicija u ovoj godini. I zbog toga vam te dokumente prilažemo u tekstu. Građani nisu naivni da misle da će sto puta ponovljena laž postati istina”, poručili su iz SDP-a.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...