Započeli radovi na uređenju barijera za ulaz u šumu Musapstan kako bi se spriječilo bacanje otpada

Nakon što su dovršeni radovi Hrvatskih šuma na  uređenju šume Musapstan, jučer su započeli  i radovi na izgradnji barijera za sprječavanje ulaska automobila kako bi se na taj način onemogućilo nelegalno bacanje otpada.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša će u skladu sa sporazumom s Hrvatskim šumama izgraditi prirodne barijere po obodu šume kako bi, nakon što Hrvatske šume postave rampe, imali kontrolu nad ulazom vozila u šumu. Vrijednost  radova koje financira Grad je 270.000 kuna dok su Hrvatske šume istovremeno uložile 100.000 eura vrijednosti radova izgradnje dječjeg igrališta, vježbališta i trim staze. Inicijativa komunalnog odjela je napravljena s ciljem konačnog sprječavanja odbacivanja otpada u okoliš. Radovi će, ovisno o vremenskim prilikama, trajati mjesec dana. Izvodi ih ugovoreni izvođač održavanja Grada Zadra Stipčević.

Podsjećamo još jednom da su za glomazni otpad našim građanima besplatno dostupna reciklažna dvorišta na tri lokacije: na području odlagališta Diklo, u Gaženici i u samom krugu trgovačkog društva Čistoća.

Tijekom 2021. godine Hrvatske šume započele su radove na uređenju poučne i trim staze s pratećim sadržajima. Financiranje je obuhvaćeno sredstvima iz EU fondova,  a odnosi se na uređenje poučne staze u duljini od 5,5 kilometara i trim staze 1,5 kilometar u obliku šljunčano zemljanim stazama širine 2,5 metra, duž kojih su postavljene klupe za odmor, koševi za otpad… Osim toga uređeno je i dječje igralište, zelena učionica i vježbalište.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...