Znate li da iPhone ima ‘tajni gumb’ na poleđini? Mnogi ne znaju da postoji, a ni čemu služi…

Čak i ako imate iPhone, moguće je da niste ni primijetili da uređaj (ako je noviji od iPhonea 6) od listopada prošle godine na poleđini ima i novi gumb zvan Back Tapkoji je promakao mnogima, a s kojim je opremljena novija verzija iPhone softvera iOS 14. Mnogi su tako tek nedavno počeli otkrivati tu dodatnu značajku, a svojim ju je pratiteljima otkrila i Tiktokerica Elly.

Iako stražnji gumb postoji već mjesecima, njenu je objavu komentiralo par tisuća TikTok korisnika i vlasnika iPhonea; a većina je priznala da ‘nisu pojma imali ni da na njegovoj poleđini postoji neki gumb…’

Back Tap je zapravo, kako piše Apple, opcija pristupačnosti uvedena da se korisnicima omogući bolja kontrola nad njihovim telefonima.

– Ja ga koristim kako bi jednostavno pustila pjesme sa Shazama – objasnila je Elly i dodala da za uključiti opciju treba ići u Postavke – Pristupačnost – Dodir – Pomaknuti do dna – Natrag – Dodirnuti Back Tap gumb.

Isto tako, kaže, možete odabrati i želite li ga aktivirati jednim ili duplim dodirom, a mogu mu se dodati i prečaci što gumb pretvara u kreativni alat s kojim se iPhone može dodatno personalizirati pa postaje alat za različite potrebe.

Sve se to naravno može samo na iPhone uređajima sa softverom iOS 14 i na iPhone telefonima koji su izašli nakon iPhonea 6, a sličnu opciju imaju i mnogi Androidi koji na stražnjoj strani telefona imaju gumb za otključavanje otiskom prsta i neke druge prečace, prenosi Večernji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...