Zvonimir Ridl: “Želim biti sportski direktor KK Zadra, radio bih 20 sati na dan!”

Bivši košarkaš Zadra, Osječanin Zvonimir Ridl (50),najizgledniji je kandidat za novog sportskog direktora KK Zadar. Kandidati su još Vladimir Vanjak, Hrvoje Perić, Denis Pleslić, Roko Jurlina i neki tajanstveni Talijan.. Ridl je u svojoj karijeri igrao u Hrvatskoj za Zadar, Split, Slavonski Brod, Dardu i Osijek 2006, u kojem je i 2012. godine i završio svoju karijeru, Što se tiče inozemstva, Ridl je igrao za Brotnjo iz Čitluka, poljski Czarni Slupsk, mađarski Debrecen, českie klubove Novy Jicin i Brno, nizozemski Amsterdam, mađarski Ase Atomeromu, Debrecen, bio je vlasnik i managerske agencije Ridl Basketball.

 

Zvone, javio si se na javni poziv za sportskog direktora?

– Jesam, i gorim od želje i volje da postanem sportski direktor KK Zadar, u najboljoj poštenoj namjeri bih došao, niti jedan igrač neće doći u KK Zadar, ako taj igrač ne vrijedi i nije dobar za klub Znam u što bi se upustio, i koje probleme očekujem, ali ja sam spreman na izazove koje me očekuju, ne padam ni na čije pritiske. Za suradnju sam sa svima, od navijača, pa do gradonačelnika, u listopadu prošle godine izašao sam iz managerskog posla što se posla agenta tiče, u tom poslu sam bio gotovo deset godina., makao sam se iz toga, tako da ako budem izabran, neću biti u nikakvom sukobu interesa!

 

Što bi promijenio ako bi postao novi sportski direktor kluba?

– Imam dosta ideja, kao što znate igrao sam gotovo prije trideset godina u Zadru, iskren sam, imam dosta poznanstva i veza, skupio sam ih u deset godina sam u managerskim vodama, reći ći vam, ni bili blizu košarci, imam košarkaško tržište u malom prstu, znam kako se kreću cijene igrača i slično. .Zadar mi je u srcu, čak kad sam kao agent potpisivao igrače za Cibonu, ja sam tim Cibonašima s ponosom govorio kako sam navijač Zadra! Pozicija sportskog direktora je žila kucavica, komunikativan sam, dobar sa svima, uz podršku svih u klubu, Gradu Zadru, mislim da KK Zadar, naravno ako budem izabran, može krenuti naprijed, prema pozitivnim stvarima, prema stazi uspjeha!

 

Politika kluba, kakva je?

– Primijetio sam kako je Nadzorni odbor međusobno u nekakvom nepovjerenju, osobno nisam član nijedne političke stranke, imam ideja velikih, ali mora se dosta stvari unutar kluba dovesti u red, evo reći ću vam, i sa manjim budžetom KK Zadar bi postizao ovakve rezultate koji se postižu! Čujte, ja stvarno ne znam kakvi su ljudi niti Ante Rubeša, kao ni Enio Meštrović s kojim sam nekad davno i igrao, o njima ne mogu reći ni dobro ni loše… Damira Dadu Burčula poznajem, i znam da je ok..trebao bih pojedinačno sa svakim od članova NO sjesti i razgovarati.. .ne može se u NO kluba ići jedni kontra drugih, pa to je ogroman problem! Ja sam da se svi skupa uhvatimo za isti štap, za dobrobit ponosa i simbola Grada Zadra KK Zadar, samo tako možemo vratiti navijače u dvoranu! KK Zadar mora najviše živjeti od svog omladinskog pogona, od svojih talenata..evo na primjer Brala, on je ove godine po meni trebao negdje igrati na posudbi za neki klub, na kraju sezone bi dobili pravu sliku, znali bi jeli Brala kapacitet ili ne. I još nešto, ovaj mali Buljan, on mora igrati, on može i spreman je igrati, treba mu davati više minuta , više šansi, također i Klarica i još neki, nema čekanja, treba ih ubaciti u vatru, već sad, nema sutra, nego sad!

 

Tvoje mišljenje o direktoru Željku Žilavcu?

– Primjećujem da se Žilavca konstantno proziva, po medijima i svugdje.. ali koliko ja znam Žilavec se nikada nije petljao u prvu momčad, bilo bi kontraproduktivno ako bi se uplićao u stvari seniorske momčadi, e tek tad bi ga se trebalo prozivati.

 

Znači nema čekanja, možda bude kasno? 

– Tako je, treba zasukati rukave i početi raditi, jer što više budemo čekali, bit će još gore, trebao bi snimiti kako koji igrač reagira na treningu, možda bi eventualno mogli i promijeniti, dovest još jednog igrača. Treba sad već početi raditi na momčadi za iduću sezonu, jer ova sadašnja momčad je loše sastavljena, loše selekcionirana, u svakom pogledu, pa i karakterno! Pa ne možeš ti sadašnje igrače po završetku ove sezone pustiti tako olako da otiđu, a da nemate bar dva, tri rješenja za iduću sezonu. Pa u KK Zadru ima posla za raditi čitavi dan, premalo je i dvadeset sati dnevno!

 

Ako budeš izabran, s kim dolaziš u Zadar?

– Supruga i ja bi došli, kćer mi je zaručena i živi s momkom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...