42-godišnjak ozlijedio 20-godišnju djevojku, pred policijom bježao kroz crveno na raskrižju

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog narušavanja javnog reda i mira te počinjenih prekršaja u prometu.

Naime, 17. ožujka oko 00.30 sati u Ulici Grgura Barskog Zadranina u Zadru 42-godišnjak je na ulici prvo verbalno, a potom i fizički napao 20-godišnjakinju, nakon čega se s vozilom udaljio u nepoznatom pravcu. Oštećena 20-godišnjakinja je o događaju izvijestila policiju.

Postupajući po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici su ubrzo u Ulici 4. Gardijske brigade uočili 42-godišnjaka u osobnom vozilu zadarski registarskih oznaka u kojem je za vrijeme vožnje koristio mobitel te nije koristio sigurnosni pojas. U namjeri zaustavljanja vozača policijski službenici su uporabili svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio i nastavio vožnju kroz semaforizirano raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla u Ulicu Danijela Farlattija, gdje su ga policijski službenici zaustavili.

Daljnjim provjerama utvrđeno da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg.

Vozač je uhićen i smješten u službene prostorije do otrježnjenja.

Oštećenoj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, a i zbog učestalih ponavljanja prometnih prekršaja, 42-godišnjak je uz Optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja i počinjenih prometnih prekršaja, jučer prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od 12 dana te je predan u Zatvor u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...