Luka Modrić bio je na Abramovičevoj jahti i opisao tajni sastanak: “Oko mene 20 tjelohranitelja”

Ruski milijarder Roman Abramovič ovih je dana na naslovnicama svjetskih medija nakon što je odlučio prodati Chelsea, klub koji je preuzeo 2003. i u koji je uložio silne milijune.

Abramovič, koji slovi kao Putinov oligarh, na ovaj se potez odlučio nakon što je Rusija napala Ukrajinu i nakon što je postao “persona non grata” u Velikoj Britaniji.

Abramovič će za Chelsea tražiti oko tri milijarde eura, prodaju kluba navodno će voditi američka banka Raine Group, a ciljana skupina ruskog milijardera američki su kupci jer su investitori iz Kine, s Dalekog istoka ili istočne Europe presušili, prenosi Večernji list.

Ujedno, Abramovič je istaknuo da će sredstva od prodaje kluba donirati u zakladu koja će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini, što će uključivati osiguravanje ključnih sredstava za hitne i neposredne potrebe žrtava, kao i potporu dugoročnom radu na oporavku.

A zanimljivo je da se u Abramovičevo veliko bogatstvo osobno uvjerio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Bilo je to 2011. godine dok je Luka igrao za Tottenham. Abramovič ga je pozvao na svoju jahtu na Azurnoj obali i pokušao ga uvjeriti da potpiše za Chelsea.

– Bilo je vrlo uzbudljivo. 20-ak ljudi koji su bili članovi osiguranja dočekali su nas na jahti. Sve je bilo brzo i dobro organizirano. Nakon što smo ugodno sjeli za jedan od luksuznih stolova, došao je Abramovič – ispričao je jednom Modrić te ispričao što mu je Abramovič tada rekao:

– Znamo da si kvalitetan igrač, želio bih te dovesti u Chelsea. Misliš li da će se Tottenham odupirati transferu? Modrić kaže da je Abramovičeva jahta impresivna.

– Bila je to golema jahta! Bio je to lijep trenutak i malo smo popričali – on je vrlo ugodna osoba. Tamo sam ga prvi put sreo i malo smo razgovarali, ali to je bilo to. Ta jahta je bila nevjerojatna, međutim…

Tottenham tada nije dopustio transfer u Chelsea nego je Luka 2012. godine prešao u Real Madrid. Ostalo je povijest.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...