700 tisuća kuna za uređenje i opremanje dječjih igrališta na području Zadarske županije

Sukladno ciljevima Razvojne strategije Zadarske županije, a radi poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture Zadarska županija pokreće Program za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu.

Uređenjem dječjih igrališta osigurati će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih a djeca će imati siguran prostor za igru. Uređenje i opremanje dječjih igrališta pomoći će demografskoj revitalizaciji i demografskom razvoju i važan su preduvjet za ostanak mladih obitelji u jedinicama lokalne samouprave na području Zadarske županije.

Programom se zadovoljavaju javne potrebe i interesi stanovnika Županije.

Sredstva pomoći namijenjena su za sufinanciranje programa/projekata uređenja i opremanja dječjih igrališta u jedinicama lokalne samouprave na području Zadarske županije i to izradu projektne dokumentacije, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, te uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

Sredstva za pripremu i provedbu Programa za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta, planirana su u Proračunu Zadarske županije za 2022. godinu u iznosu od 700.000,00 kuna.

Pravo na podnošenje prijava, korisnici sredstava pomoći su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) s područja Zadarske županije koje provode program/projekt uređenja i opremanja dječjih igrališta na području Zadarske županije.

Javni poziv ostaje otvoren od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije sve do iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu Zadarske županije za 2022. godinu, a najkasnije do 31. prosinca 2022. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...