Marko Vučetić: “Ako treba neka KK Zadar ode i u stečaj! Krediti kluba iscrpljuju naše građane”

KK Zadar opet želi pretakati iz šupljeg u prazno, želja im je podignuti kredit u iznosu od 3,7 milijuna kuna, kredit za kojeg će tražiti jamstvo, od koga drugoga nego klupskog Djeda Božićnjaka, odnosno Grada Zadra! Radi se, naime, o kreditu isključivo za tekuće poslovanje u ovoj sezoni, KK Zadar je već potrošio pet milijuna kuna koji su dobili iz gradskog proračuna, ali u što je potrošeno tih pet milijuna, to nitko ne zna?! Na dnevnom redu nove sjednice Gradskog vijeća, koja je zakazana za 15. ožujka, odlučit će se o traženom jamstvu Grada Zadra, i hoće li se opet Grad Zadar smilovati KK Zadru.

Predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić veliki je protivnik klupskoj ideji da Grad Zadar bude jamac novom kreditu KK Zadar, odgovara nam zašto?
– Klub koji je u velikim problemima smo pretvorili u simbol Grada Zadra, a kao takav on ne može biti simbol, jer stvara dugove, i dolazi sa višemilijunskim zahtjevima! Simbol našeg grada KK Zadar, bit će simbol onda kad svoje djelovanje usmjeri prema djeci, koji bi trebao razvijati njihovu ljubav prema sportu, ovog trenutka mi to nemamo, imamo samo iscrpljivanje naših građana, ujedno i proračuna.
Komentar o mogućem jamstvu Grada Zadra o mogućem novom kreditu?
– Ma to je po meni suludo od samog početka, pa već u ovoj proračunskoj 2022. godini KK Zadar je dobio 11,7 milijuna kuna. Već je potrošen novac koji su od Grada Zadra dobili od ranije, nemam pojma u što je utrošen, tek ćemo vidjeti gdje je taj novac završio! Iskreno se nadam da KK Zadar neće dobiti jamstvo za mogući novi kredit od 3,7 milijuna kuna, ali kad pogledam tko je sve u Nadzornom odboru KK Zadar, onda vam moram kazati, kako je ipak moguće da ovaj prijedlog na kraju nažalost prođe! Oni koji sjede u NO KK Zadar, a to su Enio, Rubeša i Burčul, će prema mojim očekivanjima glasati za taj suludi novi kredit!
Da li je direktor KK Zadar Željko Žilavec igrač HDZ-a i gradonačelnika Branka Dukića?
– Ne znam da je li Žilavec Dukićev igrač, samo znam da su naši građani s pravom ogorčeni, i najviše zbog njih ovaj prijedlog za kredit ne smije proći 15. ožujka!
KK Zadru visi i stečaj nad glavom?
– Da stečaj je lako moguć, ali klub u tom slučaju onda mogao opet tražiti pare od Grada, možemo očekivati da će opet zahtijevati novce iz gradskog proračuna. Ako treba neka klub ode i u stečaj, ono što ne valja treba odstraniti i krenuti od početka, od nule!
Možda vam navijači kluba zamjere na ovoj izjavi, da ako treba  neka odu i u stečaj?
– Ma vrlo važno, nije me briga, navijači ako im je stalo do kluba, tražit će da se KK Zadar makne iz politike! Ne trebaju nam političke prijevare i iscrpljivanje naših građana i proračuna!
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...