Amerikanka koja živi u Zagrebu pokazala koliko dnevno troši, Hrvati se šokirali

Olivia Loren Amerikanka je koja živi u Zagrebu. Ona redovito na TikToku dijeli svoju svakodnevicu te uspoređuje život u Hrvatskoj sa životom u SAD-u.

Njen posljednji video o tome koliko u danu potroši u Zagrebu izazvao je brojne reakcije i privukao mnogo pozornosti na toj društvenoj mreži. U samo dva sata pregledan je preko 20 tisuća puta.

Olivia je dan započela odlaskom u centar gradskim autobusom za koji je kartu platila četiri kune. “Nije bilo struje kad sam se probudila pa sam odlučila skočiti na bus i otići do centra. Skočila sam do pekare gdje sam kupila kroasan s bademima”, započela je te otkrila da je kroasan platila 19 kn.

Zatim je otišla u kafić gdje je popila dvije kave sa zobenim mlijekom te je istaknula da je dvije kave platila 38 kuna. “Kava je bila toliko dobra da sam naručila i drugu”, pohvalila je. Na ručak u tajlandskom street food restoranu je potrošila 81 kunu, a počastila se i buketićem cvijeća od 20 kn.

“Zatim sam otišla na bus i krenula kući”, zaključila je video.

@inspiredbycroatia What do you guys think: is Croatia cheap, expensive, or average? #dayinmylife #dailyvlog #zagreb #croatiatiktok ♬ ALMOST HOME – Mad Adix, Marc Steinmeier

Hrvati je napali u komentarima

Hrvati, naravno, nisu propustili priliku da prokomentiraju cijene koje je Olivia prikazala u kunama, ali i u dolarima da stvari budu jasnije i njenim američkim pratiteljima.

“Hrvati sigurno ne troše ovoliko svaki dan, možda jednom tjedno”, “Kakav je to kroasan od 19 kuna? U centru je pa se plaća 12 kuna dodatno”, “20 kn si platila jednu kavu??”, “Curo, pa radiš li ti samo za hranu, izgleda li ti ovako svaki dan?”, “Jako skupo, jako”, bunili su se Hrvati u komentarima pa se Olivia morala čak i opravdavati da “ne troši toliko svakog dana, već možda jednom tjedno”.

Javili su se i neki stranci koji žive u Hrvatskoj. “Nedavno sam se doselila iz Izraela u Hrvatsku, mnogo toga je puno jeftinije, ali se i dalje čini puno za hrvatske plaće”, komentirala je jedna korisnica TikToka.

“Ovo je kao da gledate BMW, ali i jeftiniji auto će vam jednako koristiti. Za sve na svijetu ima netko i svatko radi svoje”, zaključio je raspravu jedan tiktoker, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...