Djevojka ga namamila u park, a trojac dočekao s palicom, napadnuti predao ključeve vozila vrijednog 150 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. ožujka 2022., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine iznudom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak 24. ožujka 2022. u Zadru, na temelju prethodnog i zajedničkog dogovora sa drugoosumnjičenicom i još dvije, za sada nepoznate osobe, postupio u nakani da se nepripadno materijalno okoristi u većem iznosu.

Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenica, u dogovoru sa prvoosumnjičenikom, dogovorila susret s oštećenikom te ga navela da dođe u obližnji park gdje ga je čekao prvoosumnjičenik zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik zatražio od oštećenika, na ime nepostojećeg ranijeg duga nastalog zbog droge, da mu preda sve vrijednosti koje ima kod sebe, a kada je oštećenik počeo negodovati tvrdeći kako mu ništa ne duguje, prvoosumnjičenik ga je udario teleskopskom palicom više puta po tijelu tražeći da mu oštećenik preda svoje vozilo.

Osnovano se sumnja da je zaprijetio oštećeniku kako će ga ubiti zbog čega mu je oštećenik, u strahu za svoj život, predao ključeve svog osobnog vozila vrijednog 150.000,00 kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i prvoosumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...