Dobre vijesti za Miočića? White tvrdi da će UFC vjerojatno tražiti privremenog prvaka teške kategorije

Netom nakon pobjede nad Cirylom Ganeom prije dva mjeseca, Francis Ngannou obznanio je javnosti kako ga čeka operacija koljena i dugotrajni oporavak koji bi mogao potrajati oko 9 mjeseci. Dakle, bilo je jasno kako prvaka teške kategorije neko vrijeme nećemo gledati u novoj obrani pojasa, a Kamerunac je sve dodatno odgodio tako što je operaciju odradio tek dva mjeseca kasnije.

Ngannou je protekli tjedan prošao operativni zahvat , a putem Instagrama obavijestio je svoje fanove o trenutnoj situaciji i rehabilitaciji koja ga čeka u narednom periodu.

“Operacija koljena danas je jako dobro prošla. Riječ je o rekonstrukciji prednjih križnih ligamenata i popravku srednjih. Također, nema nikakve štete na meniskusu. Slijedi vrijeme rehabilitacije da bih se vratio u normalu i onda sam ponovno u pogonu”, napisao je 35-godišnji Ngannou, zahvalivši se liječnicima koji su zahvat obavili.

Potraje li oporavak uistinu devet mjeseci, ”Predator” pojas neće više braniti u ovoj kalendarskoj godini. Sve to dovodi nas do pitanja oko raspleta pri vrhu teške kategorije. UFC je do prvog mjeseca imao privremenog prvaka u vidu Ganea, no on je izgubio od Ngannoua u borbi za ujedinjenje pojaseva. Tom Aspinall i Tai Tuivasa sve su bliže samom vrhu, a tu su i uvijek prisutni Curtis Blaydes i Derrick Lewis. Ipak, Stipe Miočić nekako se ističe kao najbolji kandidat kad je borba za pojas u pitanju, a Jon Jones također izgleda kao savršeni protivnik za takav meč.

Jonesov debi u teškoj kategoriji i dalje se čeka. Pretpostavka je kako će ”Jones” debitirati borbom za pojas, meč Ngannoua i Jonesa bio bi vjerojatno najbolje što MMA može ponuditi u ovom trenutku. Ipak, kako Ngannoua neće dugo biti, Jones bi mogao uskočiti u meč za privremenog prvaka.

Time bi Jon osjetio tešku kategoriju, saznao bi kako se nosi s nabijenom kilažu i može li parirati najboljima u teškoj kategoriji. Pobjedom u borbi za privremeni pojas, meč između njega i Ngannoua postao bi još većim. Sve to, dobro bi došlo i UFC-u, jer Ngannou bi dobio dodatan interes za ostankom u promociji.

Stipe Miočić kao drugorangirani izazivač teške kategorije te najveći borac u povijesti te kategorije, isključivo želi veliki meč kojim bi se borio za pojas, piše FightSite.

Titula privremenog prvaka zadovoljila bi njegove apetite, a naročito ako bi s druge strane kaveza stajao Jon Jones. Miočić bi imao priliku dodatno se zacementirati kao jedan od najvećih boraca u povijesti, zarada bi bila odlična, a pobjedom bi izborio i trilogiju protiv Ngannoua. Meč za privremenog prvaka gotovo sigurno će se dogoditi, no preostaje nam vidjeti tko će biti dvojica odabranih za tu borbu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...